STEIN ČELNÍ (FACE) TĚSNĚNÍ

Mechanická čelní těsnění jsou běžná v komerčních a průmyslových aplikacích, aby se zabránilo úniku procesních tekutin, včetně kapaliny a/nebo plynu, a částic ve vstupu do procesu. Uhlíková čelní těsnění se často používají, když rotující hřídel prochází pouzdrem. Materiály uhlík/grafit použité v konstrukci mechanického těsnění se budou lišit podle aplikace. Jednou z okrajových podmínek některých ploch mechanických ucpávek je nedostatek mazání v kontaktním rozhraní mezi těsnicími plochami.

S využitím nejmodernějších návrhářských nástrojů vyvinul Stein inovativní technologie čelního těsnění, které zabraňují poškození způsobenému běháním tzv. nasucho („face to face“).

Tyto vlastní konstrukční prvky na čelních plochách nabízejí mnoho výhod oproti tradiční technologii výroby čelních těsnění. Jak se těsnicí kroužek otáčí, je mezi mezerou těsnicí plochy tlačena tlumicí kapalina, vzduch, olej nebo plyn. Jak se tlak mezi primárními těsnicími prvky zvyšuje, čela se oddělují nebo zvedají, což zabraňuje přímému kontaktu těsnicích čel.

Mezi běžné aplikace patří převodovky, hlavní hřídele leteckých motorů, kompresory, čerpadla a pohonné systémy. Čelní těsnění Stein, které se rychle a snadno instaluje nebo demontuje, lze normálně udržovat nebo vyměňovat, aniž by došlo k přerušení výroby nebo vzniku dalších mzdových nákladů. Konfigurace zahrnují standardní uspořádání s jedním kroužkem, zády k sobě (do „O“), čely k sobě (do „X“) nebo tandemové uspořádání.

Čelní těsnění Stein Seal dnes najdete v aplikacích po celém světě. Jsou nedílnou součástí motorů s plynovými turbínami, dále je nejdeme v ropných rafinériích, kde se používají při alkylaci, získávání flérového plynu, zpracování ropy a mokrého plynu.

V petrochemickém průmyslu jsou pak nezbytné pro aplikace zahrnující polypropylen, ethylen, styren, propan, isobutan, oxid uhelnatý, methanol, syntetický plyn, chlazení amoniakem a další.

TYPY ČELNÍCH TĚSNĚNÍ:

  • Kontaktní
  • Bezkontaktní
  • Hydrodynamické
  • Hydrostatické

 

KLÍČOVÉ VLASTNOSTI ČELNÍCH TĚSNĚNÍ:

Naše další produkty

STEIN

OBVODOVÁ TĚSNĚNÍ

STEIN

ČELNÍ (FACE) TĚSNĚNÍ

STEIN

POUZDROVÁ (BUSHING) TĚSNĚNÍ